YouTube va afișa o pagină de pornire goală celor care și-au dezactivat istoricul de navigare

Imagine postare

Utilizatorii care dezactivează Istoricul de vizionare pe YouTube vor vedea o pagină principală complet diferită a platformei: în locul videoclipurilor recomandate, aceasta nu va conține aproape nimic. Această informație a fost comunicată de către administrația serviciului.

Inițiativa a fost descrisă de către Google ca fiind o „nouă experiență de vizualizare”. Dacă utilizatorul dezactivează Istoricul de vizionare pe YouTube și datele corespunzătoare lipsesc în contul său, platforma de videoclipuri pur și simplu nu va putea să îi facă recomandări. Pe pagina principală a site-ului vor rămâne doar bara de căutare și linkuri către secțiunile Shorts, „Abonamente” și „Bibliotecă”.

Administrația platformei a adăugat că această nouă caracteristică va fi implementată treptat „în următoarele luni”, însă unii utilizatori ai serviciului au observat deja schimbări. În locul fluxului de videoclipuri recomandate, pagina afișează o notificare care spune: „Istoricul dvs. de vizionare este dezactivat. Puteți schimba setările în orice moment pentru a primi cele mai recente videoclipuri recomandate pentru dvs.”

La Google au explicat că schimbările de interfață vor ajuta utilizatorii să înțeleagă ce funcții ale YouTube funcționează pe baza istoricului lor de vizionare. Această nouă caracteristică va fi de asemenea utilă pentru utilizatorii care preferă să găsească singuri videoclipurile pentru vizionare și nu doresc să exploreze recomandările.