TSMC a ajuns la un acord pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Dresda

Imagine postare

Gigantul taiwanez TSMC a dezvăluit planurile pentru înființarea unei întreprinderi europene. Împreună cu companiile Bosch, Infineon și NXP, va construi o fabrică de semiconductori în apropierea Dresdei. Investițiile totale în proiect vor depăși 10 miliarde de euro, cu surse neoficiale afirmând că aproximativ jumătate din această sumă va proveni de la guvernul Germaniei sub formă de subvenții.

Compania a primit denumirea de European Semiconductor Manufacturing Company (ESMC) și va fi responsabilă de producția de microcipuri destinate industriei auto, industriale și domeniului IoT. Construcția fabricii este planificată să înceapă în a doua jumătate a anului viitor, iar producția va fi lansată în 2027. Volumul lunar de producție va consta în 40 de mii de plăci de siliciu de 300 mm, utilizând tehnologii CMOS de 22/28 nm și procese tehnologice FinFET de 12/16 nm.

ESMC va fi deținut în proporție de 70% de către Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, în timp ce cei rămași 30% vor fi împărțiți egal între Bosch, Infineon și NXP.