SpaceX a lansat în spațiu 15 sateliți Starlink – aceasta a fost a doua lansare în decurs de două zile

Imagine postare

Compania americană SpaceX a efectuat o nouă lansare spațială, în cadrul căreia au fost plasați pe orbită o serie de sateliți de telecomunicații Starlink. Racheta Falcon 9, cu 15 sateliți Starlink la bord, a decolat de pe baza militară Vandenberg din California la 7 august, ora 20:57, ora locală (8 august, ora 06:57, Chișinău).

Prima treaptă a navei a efectuat o aterizare ușoară pe platforma plutitoare specială Of Course I Still Love You, aproximativ în 9 minute după decolare. Descrierea misiunii menționează că acesta a fost al cincilea zbor pentru această primă treaptă. A doua treaptă a navei, împreună cu cei 15 sateliți, a continuat să se deplaseze în direcția dorită și aproximativ în 14 minute și 30 secunde după decolare, sateliții au fost plasați pe orbita joasă din jurul Pământului, unde se vor alătura constelației numeroase Starlink.

De remarcat este faptul că această lansare a fost a doua pentru SpaceX în ultimele două zile. Duminică, SpaceX a plasat pe orbită 22 de sateliți Starlink cu ajutorul altei rachete Falcon 9, care a decolat de pe baza de lansare de la Cap Canaveral din Florida.