Nintendo a organizat o prezentare închisă a Switch 2 la expoziția Gamescom 2023

Imagine postare

La sfârșitul lunii august, în Köln, a avut loc expoziția de jocuri video Gamescom 2023, unde dezvoltatorii au prezentat noi trailere ale proiectelor lor, iar compania AMD a lansat două plăci video cu arhitectura a 3-a generație RDNA. În același timp, în spatele ușilor închise, Nintendo a organizat o prezentare a capabilităților viitoarei console de jocuri Switch 2 pentru partenerii săi. Această informație a fost confirmată de mai multe surse.

Se pare că Nintendo a prezentat o versiune îmbunătățită a jocului The Legend of Zelda: Breath of the Wild, care utilizează activ capacitățile hardware ale urmașului lui Switch. De asemenea, a fost prezentat un demo al jocului The Matrix Awakens pe motorul Unreal Engine 5. În acest caz, nu s-a putut face fără tehnologia de scalare Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS), ceea ce sugerează că Nintendo va folosi din nou un SoC Nvidia. Trebuie amintit că actualul Switch se bazează pe un singur cip, sistemul Nvidia Tegra X1, care a debutat în 2015.

Anterior, pe internet au apărut informații despre planurile Nintendo de a lansa o consolă de jocuri de următoare generație în a doua jumătate a anului 2024.