Misiunea spațială istorică a Indiei a trimis noi poze spectaculoase cu suprafața Lunii

Imagine postare

Agenția spațială a Indiei a publicat primele poze cu Luna făcute de nava Chandrayaan-3, care a intrat de sâmbătă pe orbita lunară, informează BBC.

Imaginile arată craterele de pe suprafața Lunii care apar tot mai mari pe măsură ce nava spațială se apropie de satelitul natural al Pământului.

Roverul (vehicul lunar) și sonda de aterizare a navei Chandrayaan-3 sunt programate să ajungă pe suprafața Lunii pe 23 august. Dacă aterizarea se va încheia cu succes, India va fi prima țară care va realiza o aterizare controlată în apropiere de polul sud.

În plus, India va deveni doar a patra țară care realizează o aterizare controlată pe Lună după SUA, fost Uniune Sovietică și China.

După ce a petrecut 10 zile pe orbita terestră, Chandrayaan-3 a fost trimis pe o orbită translunară marțea trecută și a intrat cu succes pe orbita lunară sâmbătă.

Toate verificările au arătat că nava spațială lansată de India este în stare „bună” de funcționare, aceasta fiind a treia oară când agenția spațială a Indiei, Isro, a reușit să pună o navă pe orbita lunară.

Prima misiune lunară a Indiei a avut loc în 2008 și a descoperit molecule de apă pe suprafața aridă a Lunii și faptul că Luna are o atmosferă pe timp de zi.

Roverul transportă cinci instrumente care se concentrează pe analizarea caracteristicilor fizice ale suprafeței Lunii, atmosferei din apropierea suprafeței și a activității tectonice pentru a studia ce se întâmplă sub suprafață. Sper că vom descoperi ceva nou.

șeful Isro, Sreedhara Panicker Somanath

Polul sud al Lunii rămâne în mare parte neexplorat – zona umbrită este mult mai mare decât cea de la polul nord, iar oamenii de știință spun că există șansa ca apa să poată fi găsită în zone care sunt permanent în umbră.