Intel pregătește o nouă schemă de etichetare pentru procesoarele desktop de bază

Imagine postare

Anul trecut, Intel a renunțat la mărcile Pentium și Celeron în segmentul mobil. În schimb, pentru etichetarea procesoarelor de bază, corporația utilizează acum marca universală Intel Processor, de exemplu, Intel Processor N100. Potrivit celor mai recente informații, schimbări similare așteaptă și gama de procesoare pentru desktop.

Împreună cu cipurile desktop Core de a 14-a generație (Raptor Lake-S Refresh), compania intenționează să prezinte noi procesoare de nivel de bază. Unul dintre ele va fi modelul cu denumirea simplă Intel 300. Aceast procesor va include două nuclee de înaltă performanță cu suport pentru Hyper-Threading, 6 MB de memorie cache de nivelul trei și va funcționa la o frecvență de 3,9 GHz, cu un pachet termic nominal de 46 W.

Procesorul menționat mai sus reprezintă succesorul modelului Pentium Gold G7400 și se evidențiază prin creșterea frecvenței de la 3,7 la 3,9 GHz. Mai multe detalii despre noile cipuri de nivel de bază Intel vor fi probabil dezvăluite la conferința Intel Innovation 2023, care va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie.