Baldur’s Gate 3 este unul dintre cele mai populare jocuri Steam

Imagine postare

Jocul de rol Baldur’s Gate 3 dezvoltat de Larian Studios a fost lansat pe 3 august și a câștigat imediat o popularitate uriașă. În doar trei zile de la lansare, numărul maxim de jucători online a atins 712 mii. În prezent, Baldur’s Gate 3 are mai mulți jucători decât Dota 2, fiind depășit doar de Counter-Strike: Global Offensive în ceea ce privește popularitatea.

Conform statisticilor de pe site-ul Steamdb, jocul a intrat deja în TOP 10 al celor mai bune jocuri Steam din toate timpurile. În acest clasament, primele patru locuri sunt ocupate de jocuri multiplayer. În categoria jocurilor cu poveste, Cyberpunk 2077 se află pe primul loc (locul 5 în clasamentul general) cu 1,05 milioane de jucători simultan, urmat de Elden Ring cu 953 de mii de jucători și apoi Hogwarts Legacy cu 879 de mii de jucători, iar Baldur’s Gate 3 ocupă locul 4 cu 712 mii de jucători (locul 9 în clasamentul general).

Pe data de 6 septembrie, jocul va fi lansat pe consola Sony PlayStation, iar până la sfârșitul anului, jocul va fi adaptat și pentru Xbox Series. În prezent, jocul poate fi achiziționat pe platforma Steam cu $29.99.