Au fost publicate primele capturi de ecran cu specificațiile versiunii de inginerie a procesorului AMD Ryzen 8050

Imagine postare

În rețea au apărut deja informații despre intențiile AMD de a utiliza în viitoarele procesoare Ryzen 8050 (Strix Point) două tipuri de nuclee x86: Zen 5 și Zen 5c. Astăzi au fost publicate capturi de ecran ale programelor CPU-Z și HWiNFO cu specificațiile versiunii de inginerie APU Strix Point. În acest moment, este dificil să confirmăm sau să respingem informația furnizată, motiv pentru care recomandăm să o abordăm cu un scepticism sănătos.

Utilitățile CPU-Z și HWiNFO încă nu au primit suport complet pentru cipuri AMD Ryzen 8050 (Strix Point), dar au reușit totuși să identifice unii parametri interesanți ai versiunii de inginerie. În special, prezența a două blocuri de nuclee x86. Aceasta se aliniază în linii mari cu scurgerile anterioare, în care APU Strix Point a fost atribuită cu patru nuclee Zen 5 și opt nuclee Zen 5c, ambele variante de nuclee având suport pentru tehnologia SMT.

Prezentarea oficială a procesoarelor AMD Ryzen 8050 (Strix Point) este programată pentru începutul anului viitor. Aceste APU-uri sunt urmașii modelelor actuale Ryzen 7040 (Phoenix) și sunt destinate utilizării în laptopuri subțiri și ușoare.