Apple pregătește un eveniment pentru lansarea iPhone 15, posibil programat pentru 13 septembrie

Imagine postare

În urmă cu aproape un an, Apple anunța gama iPhone 14, iar acum apar tot mai multe zvonuri despre iPhone 15. Cu toate acestea, nu este clar când va anunța compania noile telefoane. Conform informațiilor obținute de 9to5Mac, Apple intenționează să dezvăluie noile iPhone-uri în a treia săptămână a lunii septembrie.

Operatorii de telefonie mobilă pregătesc angajații pentru un eveniment important

Potrivit unor surse apropiate situației, operatorii de telefonie mobilă le-au cerut angajaților să nu își ia concediu în data de 13 septembrie din cauza unui anunț major despre un smartphone. Chiar dacă acest lucru nu înseamnă neapărat că lansarea este legată de Apple, compania este cunoscută pentru organizarea evenimentului iPhone în luna septembrie.

Posibila dată de lansare coincide cu evenimentele anterioare

Majoritatea evenimentelor de lansare a iPhone-urilor au avut loc într-o zi de marți, însă evenimentul de anul trecut s-a desfășurat pe 7 septembrie, o zi de miercuri. Deoarece și 13 septembrie este o zi de miercuri, este posibil ca aceasta să fie data aleasă de Apple pentru evenimentul special din luna viitoare.

Dacă Apple va anunța într-adevăr noile iPhone-uri pe 13 septembrie, ne așteptăm ca precomenzile să înceapă vineri, 15 septembrie, iar lansarea oficială să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 22 septembrie. Pentru comparație, precomenzile pentru iPhone 14 au început pe 9 septembrie, iar lansarea oficială în magazine a avut loc pe 16 septembrie. Desigur, există posibilitatea unor excepții.

Informații despre noul iPhone

Potrivit zvonurilor, iPhone 15 va beneficia de un nou design, cu margini ușor curbate și cadre mai subțiri în jurul ecranului. Toate cele patru modele noi vor avea Dynamic Island și USB-C în loc de Lightning. Pentru modelele Pro, Apple intenționează să înlocuiască rama din oțel inoxidabil cu una din titan.

În timp ce iPhone 15 și 15 Plus vor fi echipate cu cipul A16 Bionic, prezent în iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro și 15 Pro Max se vor baza pe noul cip A17. Modelul Pro de dimensiuni mai mari va beneficia exclusiv de un nou obiectiv periscop pentru un zoom optic îmbunătățit. Potrivit unor rapoarte, prețurile noilor iPhone-uri ar putea crește cu până la 200 de dolari în comparație cu generația actuală.

Cu toate acestea, este important să reținem că toate aceste informații sunt în continuare sub formă de zvonuri și nu sunt confirmate oficial de către Apple. În perioada următoare, vom afla mai multe detalii despre iPhone 15 și despre evenimentul de lansare planificat de Apple.