Apple impune noi reguli pentru dezvoltatori pentru a preveni recunoașterea amprentelor digitale și utilizarea incorectă a datelor

Imagine postare

Apple a anunțat planuri de a cere dezvoltatorilor să furnizeze motive pentru utilizarea anumitor API-uri în aplicațiile lor începând cu sfârșitul acestui an, odată cu lansarea iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, tvOS 17 și watchOS 10, pentru a preveni utilizarea abuzivă în colectarea de date.

Prin această măsură, ne asigurăm că aplicațiile utilizează aceste API-uri doar în scopul pentru care au fost concepute. Ca parte a acestui proces, va trebui să selectați unul sau mai multe motive aprobate care reflectă în mod precis modul în care aplicația dvs. utilizează API-ul, iar aplicația dvs. va putea folosi API-ul numai pentru motivele selectate.

a declarat compania într-un comunicat

API-urile pentru care sunt necesare motivele de utilizare sunt legate de următoarele:

  • API-uri pentru marcajele temporale ale fișierelor
  • API-uri pentru timpul de pornire al sistemului
  • API-uri pentru spațiul de stocare pe disc
  • API-uri pentru tastatura activă
  • API-uri pentru setările implicite ale utilizatorului

Producătorul iPhone a declarat că face această mișcare pentru a se asigura că astfel de API-uri nu sunt abuzate de dezvoltatorii de aplicații pentru a colecta semnale de dispozitiv pentru a efectua recunoașterea amprentelor digitale, care ar putea fi folosită pentru a identifica în mod unic utilizatorii între diferite aplicații și site-uri web în alte scopuri, cum ar fi publicitatea personalizată.

Aplicarea acestei politici, care va intra în vigoare în toamna anului 2023 și se va extinde și la visionOS, va necesita ca dezvoltatorii care trimit aplicații noi sau actualizări de aplicații să declare motivele pentru utilizarea acestor „API-uri cu motive obligatorii” în manifestul de confidențialitate al aplicației lor. Începând cu primăvara anului 2024, aplicațiile care nu descriu utilizarea API-urilor în fișierul lor de manifest de confidențialitate vor fi respinse.

„Indiferent dacă un utilizator îți dă permisiunea să urmărești, recunoașterea amprentelor digitale nu este permisă,” avertizează explicit Apple în documentația pentru dezvoltatori. „Aplicația ta sau SDK-ul terț trebuie să declare unul sau mai multe motive aprobate care reflectă în mod precis utilizarea fiecărui dintre aceste API-uri și datele derivate din utilizarea lor.”

„Poți utiliza aceste API-uri și datele derivate din utilizarea lor doar în scopurile declarate. Aceste motive declarate trebuie să fie în concordanță cu funcționalitatea aplicației tale prezentată utilizatorilor și nu poți utiliza API-urile sau datele derivate în scopul urmăririi utilizatorilor.”